Dan sjećanja na progonstvo iz Slunja

Danas je obilježena 25. godišnjica pada grada Slunja te iz kojeg su Slunjani prognani sa svojih ognjišta kroz program “Da se ne zaboravi”.
Program je započeo prezentacijom povijesnih događaja koji su prethodili Domovinskom ratu u predvorju Srednje škole Slunj. U 10 sati su se oglasile sirene i crkvena zvona te nakon toga zapalile svijeće na spomen obilježju poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata te duž ulice Braće Radić do Ljekarne.
Vijence i svijeće su položili izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, ministar branitelja general Tomo Medved, župan Karlovački Ivan Vučić, načelnik Policijske uprave Karlovačke Tomislav Kotić, gradonačelnik grada Slunja Jura Katić, izaslanstvo načelnika Općine Plitvička Jezera Borisa Luketića, druge susjedne općine i gradovi te brojne udruge proizašle iz Domovinskog rata.
Svetu misu je predvodio biskup Mile Bogović sa drugim svećenicima u crkvi Presvetog Trojstva u Slunju.
Nakon mise održana je tribina “Da se ne zaboravi” te izložba fotografija stradanja Slunja u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Slunju.