Moja karijera u ugostiteljstvu i turizmu

Povodom dana kuhara učenici su po prvi puta upoznati sa jednim izvornim ambijentom pripreme tradicionalne hrane u “Ličkoj kući”.

Voditeljica projekta “Moja karijera u ugostiteljstvu i turizmu” Ana Rapo u srednjoj školi Plitvička Jezera izjavila je kako joj je glavni cilj uvrstiti u nastavu kuharstva tradicionalnu ličku gastronomiju ove regije, što će također učiniti i njihovi partneri iz Varaždina koji su tri dana u posjeti srednjoj školi Plitvička Jezera. Zajedno sa kuharom Davorom Crlenim rade na projektu u radionici o modernim trendovima u gastronomiji, te je održana radionica u tradicionalnoj ličkoj kuhinji.

Ravnatelj srednje škole Plitvička jezera Šimo Pavlović također je naveo da je cilj ovog projekta u nastavi kuharstva imati definiranu ličku kuhinju te da kuhare obučavaju tome.

[av_hr class=’short’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’]

[av_gallery ids=’4567,4565,4566,4568′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’4′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’]