Obavijest o početku rada dječjeg vrtića

Dragi roditelji,

zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da će Dječji vrtić „Slapić“ u Korenici te podružnica vrtića u objektu „Vidra“ u Plitvičkim Jezerima započeti s radom u ponedjeljak, 11. svibnja 2020. godine.

Ljubazno molimo roditelje da pročitaju priložene upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te se pridruže odgojno-obrazovnim djelatnicima u provedbi mjera sprječavanja epidemije COVID-19.

Svi naši djelatnici spremni su za rad u novim okolnostima, provedena je dubinska dezinfekcija svih vrtićkih prostorija te one udovoljavaju najvišim higijenskim standardima i omogućavaju siguran prihvat i čuvanje djece.

Ipak, kako bismo spriječili eventualno ponovno širenje koronavirusa, pozivamo sve roditelje koji za to imaju preduvjete, da ne dovode djecu u vrtić.

Sukladno odluci nadležnih tijela, svi roditelji koji su primorani dovoditi djecu u vrtić, učinit će to na vlastitu odgovornost.

Primopredaju djece u pripadajućim skupinama u  zatvorenom prostoru vrtića potrebno je realizirati u što je moguće kraćem periodu te uz minimalnu razmjenu informacija.

U privitku ove obavijesti nalazi se izjava koju roditelji ili staratelji moraju ispuniti te predati odgajatelju skupine prilikom prvog dovođenja djeteta u vrtić.

Svjesni smo da navedene preporuke iziskuju dodatne prilagodbe za sve roditelje i djecu te se iskreno nadamo da će svi na koje se one odnose imati  dovoljno razumijevanja  i strpljenja.

Odgovorna primjena preporuka  omogućit će nam lakši i brži povratak svakodnevici kakva je postojala prije epidemije i koju svi priželjkujemo.

Samo zajedničkim snagama možemo omogućiti našim mališanima mirno, zdravo i bezbrižno djetinjstvo.

 

Ravnateljica

Kristina Bobinac mag.praesc.educ.

  • Obavijest o početku rada dječjeg vrtića (05.05.2019.)
  • Izjava (roditelji) (05.05.2020.)
  • Upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (29.04.2020.)