Obilježavanje Dana Općine Plitvička Jezera

23. travnja obilježen je Dan Općine Plitvička Jezera. Povodom Dana Općine i blagdana sv. Jurja, položeni su vijenci na spomeniku sv. Jurja u Korenici, nakon čega je u prostorijama Učeničkog doma održana svečana sjednica.

Sjednici su prisustvovali brojni gosti iz obližnjih gradova i općina, predstavnici županije, predstavnici tvrtki, javnih ustanova, kulturnih i sportskih udruga, te političkih stranaka, predstavnici crkvene zajednice, te predstavnici Općine Plitvička Jezera.

Na sjednici su se istaknuli projekti izvršeni u 2018. godini i najavili planirani projekti za tekuću godinu. Također, na sjednici su po prvi put dodijeljene novčane nagrade i priznanja udrugama i pojedincima za ostvarene rezultate u prethodnoj godini, uzimajući u obzir da će se do sljedeće godine odrediti kriteriji prema kojima će se dodjeljivati nagrade.

Nakon sjednice, prisutni su pozvani na prigodan domjenak koji su pripremili učenici i djelatnici Srednje škole Plitvička jezera.

Na kraju dana, održana je i sveta Misa za blagdan sv. Jurja, te se večernji program nastavio nakon mise u dvorani u Korenici.

Bogati program započeo je sa nastupom HKUD Korenica i SKD Prosvjeta Pododbor Korenica, gdje smo imali priliku vidjeti naše najmlađe u očuvanju i promicanju vrijednosti tradicije našeg kraja.

Nakon kulturno umjetničkih društava, atmosferu su dodatno zagrijali Tamburaški sastav Patrioti i DJ VRXX.

Zahvaljujemo se svima koji su doprinijeli obilježavanju svečanosti Dana Općine Plitvička Jezera, a osobito: svim gostima koji su bili nazočni svečanoj sjednici, učenicima glazbenog odjela tečaja „Mala scena plitvička“ na nastupima na svečanoj sjednici, učenicima i djelatnicima Srednje škole Plitvička Jezera koji su pripremili domjenak i zakusku za večernje druženje mještana, članovima Mjesnog odbora Korenica na pomoći u organizaciji, župniku župe sv. Jurja na ustupljenom prostoru, HKUD Korenica, SKD Prosvjeta Pododbor Korenica, TS Patrioti i DJ VRXX na njihovim nastupima.

Osobito se zahvaljujemo službenicama Općine Plitvička Jezera, zaposlenicama na projektu Zaželi, Ljiljani Hrgoti i Tei Vuković, na organizaciji cjelokupne svečanosti obilježavanja Dana Općine Plitvička Jezera.