Održana svečana sjednica povodom Dana Općine Plitvička Jezera

Po prvi puta Općina Plitvička Jezera obilježava 20. godina postojanja i blagdan svetog Jurja, Dan općine. Povodom toga događaja danas je održana svečana sjednica u dvorani Srednje škole Plitvička jezera u Korenici. Na sjednici je bio nazočan izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske g. Andreja Plenkovića, saborski zastupnik i predsjednik Županijske skupštine dr. Darko Milinović, zamjenik župana Ličko-senjskog Nikola Lalić, predsjednik Općinskog vijeća Tomislav Užarević s vijećnicima, načelnik Općine Plitvička Jezera Boris Luketić sa suradnicima, brojni načelnici i gradonačelnici iz susjednih Općina i Gradova, predstavnici poduzeća i ustanova, predstavnici braniteljskih udruga proizašli iz Domovinskog rata i Crkve.
Svečanu sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Tomislav Užarević koji se zahvalio svim članovima prošlih saziva Općinskih vijeća kao i načelnicima prijašnjih mandata. Opisao je put koji je Općina Plitvička Jezera prošla u ratno vrijeme i poslije rata.
Nazočnima se obratio i domaćin, načelnik Boris Luketić koji je istaknuo veliki pomak unatrag 20 godina te se time zahvaljuje brojnim ustanovama i poduzetnicima koji su tome zahvalni. Nabrojao je brojne projekte koje je realizirao za svoga mandata, kao i projekte čije realizacije očekuje ove godine.
U ime presdjednika Vlade g. Andreja Plenkovića obratio se saborski zastupnik i predsjednik Županijske skupštine dr. Darko Milinović prenoseći poruku i pozdrave te naglašuje važnost Like i njezine tradicije. Nada se da će Općina Plitvička Jezera i dalje ostati na mladima. Pohvalio je odlično obavljen posao načelnika Borisa Luketića u ovome mandatu koji je uredio infrastrukture, trgove, ulice, uredio dječji vrtić u Korenici, izgradnja novih zgrada kao i ulaganje u mlade ljude.
Na svečanoj sjednici nastupila je glazbena škola iz Korenice te HKUD Korenica.

Foto: L.O.