Raspored odvoza razvrstanog otpada

Sortirani  otpad odvozi se po sljedećem rasporedu:

Za naselja: Korenica, Bjelopolje, Tuk bjelopoljski, Šeganovac, Mihaljevac, Vranovača, Krbavica, Jasikovac, Vrelo, Rudanovac, Drakulić Rijeka, Gradina Korenička, Kompolje Koreničko.

  1. UTORAK U MJESECU- PLASTIKA
  2. UTORAK U MJESECU- STAKLO
  3. UTORAK U MJESECU- PAPIR

Za naselja: Kapela Korenička, Prijeboj, Ličko Petrovo Selo, Željava, Vaganac, Rešetar, Arapov dol, Smoljanac, Rastovača, Korana, Poljanak, Plitvica Selo, Mukinje, Jezerce

  1. ČETVRTAK U MJESECU- PLASTIKA
  2. ČETVRTAK U MJESECU- STAKLO
  3. ČETVRTAK U MJESECU- PAPIR

NAPOMENA:

U plastiku IDE: boce za mliječne proizvode i ostale napitke, boce za jestiva ulja, plastični čepovi, poklopci, pribor za jelo, slamke, kutije za CD i DVD, vrećice za slatkiše i grickalice i zamrznute proizvode, plastične vrećice iz trgovine, plastične kutijice za namaze, sladolede, zdjelice za kućanstvo, čaše od jogurta, zaštitna plastična ambalaža, – plastika ili folija, plastične igračke bez drugih materijala i ambalaža za kozmetiku i sredstva za osobnu higijenu (šamponi, kreme, itd)

U plastiku NE IDE višeslojna ambalaža koja je sastavljena od plastične folije izvana a aluminijske folije iznutra (npr. velika pakovanja dječje hrane, grickalica), dječje igračke izrađene od više materijala, tapete, stiropor, spužva, laminat, četkice za zube, mrežni kablovi od struje, kišobrani, sportske lopte, upaljači, ambalažna plastika opasnog otpada poput ambalaže nagrizajućih kiselina i tvari (od pesticida, boja, lakova, otapala, itd.), ambalaže motornih ulja i maziva.

Ovakav raspored odvoza sortiranog otpada na snazi je od 7. lipnja 2016. godine i isti se već dvije godine skladišti u dvorištu TD Komunalac d.o.o. do daljnjeg zbrinjavanja.