Općini Plitvička Jezera dodijeljeno 100.000 kn za održavanje javnih površina i nerazvrstanih cesta te nabavu univerzalnog vozila

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja objavilo je 5. travnja 2017. godine popis odobrenih zahtjeva za financiranje ukupno 336 projekta namijenjenih poticanju razvoja komunalnog gospodarstva i komunalnog standarda za 2017. godinu. Ličko-senjsku županiju posjetio je ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević zajedno s državnom tajnicom Katicom Prpić i tajnicom kabineta ministra Adrijanom Devčić.
Općini Plitvička Jezera je dodijeljeno 100.000 kn za održavanje javnih površina i nerazvrstanih cesta – nabava univerzalnog vozila s priključcima: kosilica i škare za rezanje granja.
Na javni poziv za dodjelom kapitalnih pomoći gradovima i općinama stiglo je 779 zahtjeva. U Državnom je proračunu za ovu namjenu osigurano 40 milijuna kuna. Za Ličko-senjsku županiju osigurano je 13.095.000 kn od kojih će se financirati devet projekata, koje su prijavile općine i gradovi: Plitvička Jezera, Perušić, Vrhovine, Donji Lapac, Gospić, Brinje, Karlobag, Senj i Udbina čiji su predstavnici potpisali dodjelu Odluka o sredstvima koja će kroz projekte poboljšati kvalitetu života građana na tim područjima.