Općinski načelnik na tradicionalnom Katoličkom balu u Budimpešti

Već 16.godinu za redom, u Budimpešti se 14. veljače održava tradicionalni „Katolički bal”, uz pokroviteljstvo mađarskog kardinala Pétera Erdő i gradonačelnika Budimpešte Istvána Tarlosa. Počasni gosti na balu su predstavnici izdavačke kuće koja izdaje tjednik „Keresztény Élet” (u prijevodu „Kršćanski život” – stranice www.keresztenyelet.hu). Osim predstavnika pokrovitelja i sponzora, na ovom uglednom događaju pojavljuju se i brojne VIP osobe iz mađarskog javnog i kulturnog života (ministri, državni tajnici i sl.), kao i brojni novinari.

Već nekoliko godina Hrvatska se na ovom balu pojavljuje kao jedan od sponzora i osigurava glavnu nagradu na tomboli. Nakon Biograda, Zadra, Zagreba, i drugih naših destinacija, ove godine je susretljivošću i razumijevanjem direktora TZŽ Ličko-senjske, gospodina Ivana Radoševića, osigurana nagrada; kraći boravak na Plitvičkim Jezerima za dvije osobe.

Budući je ovaj bal i lijepa prigoda za korisne susrete sa visokim mađarskim dužnosnicima, te predstavnicima mađarskih medija, nazočnost načelnika općine Plitvička Jezera bila je od izuzetne važnosti, kao svojevrsna potvrda kako Hrvatska i ove godine rado očekuje mađarske turiste. Pozivu se odazvao načelnik općine Plitvička jezera Boris Luketić, te je zajedno sa direktorom TZ Županije Ličko- Senjske gosp. Ivanom Radoševićem i direktorom predstavništva HTZ-a gosp. Marinom Skenderovićem uručio nagradu sretnim dobitnicima. Nakon toga upriličeno je druženje s gradonačelnikom Budimpešte gosp. Istvanom Tarlosom koji je također dobio poziv na Plitvička jezera.