Oznaka: Ante Kovač

Izrada Strateškog razvojnog programa Općine Plitvička Jezera 2018.-2022.

Dana 13.11.2018. godine u Općinskoj vijećnici Općine Plitvička Jezera  održat će se radionica na temu „Izrada Strateškog razvojnog programa Općine Plitvička Jezera od 2018.-2022.godine“.

Pozivamo sve zainteresirane subjekte da se uključe u strateško planiranje, a sve u cilju što bolje i kvalitetnije izrade Strateškog razvojnog programa Općine Plitvička Jezera od 2018.-2022.godine.

Raspored održavanja radionica:

14h – gospodarstvo i turizam

16h – komunalne djelatnosti i zaštita okoliša

18h – društvene djelatnosti

JAVNI POZIV za sufinanciranje obnove stambenih zgrada poglavito krovišta

Na temelju članka 1. stavka 1 točka 2. I. Izmjena i dopuna Program utroška sredstava od prodaje obiteljskih kuća i stanova u državnom vlasništvu na području posebne državne skrbi za Općinu Plitvička Jezera u 2018. godini (“Županijski glasnik” Ličko- senjske županije 10/2018) i članka 54. Statuta Općine Plitvička Jezera (“Županijski glasnik” Ličko- senjske županije 3/18, 08/18), načelnik Općine Plitvička Jezera objavljuje

 

JAVNI POZIV

za sufinanciranje obnove stambenih zgrada poglavito krovišta

  

Članak 1.

Općina Plitvička Jezera sufinancira obnovu stambenih zgrada, osobito krovišta, na području Općine Plitvička Jezera.

Članak 2.

Stambene zgrade iz članka 1. ovog poziva su zgrade koje po posebnom propisu moraju imati upravitelja zgrade.

Članak 3.

Općina Plitvička Jezera, radi poticanja očuvanja i obnove što većeg broja stambenih zgrada, osobito krovišta, sufinancira obnovu stambenih zgrada na području Općine u minimalnom iznosu od 50% investicije, a ostatak do pune vrijednosti radova obnove sufinanciraju suvlasnici zgrada. Cilj ovog poziva je zaustaviti daljnje propadanje zgrada te je stoga utvrđeno da su krovišta prioritet, ali pojedine zgrade mogu navesti i druge prioritete te ih obrazložiti.

 

Članak 4.

Izvor financiranja su sredstva predviđena člankom 1. I. Izmjena i dopuna Programa utroška sredstava od prodaje obiteljskih kuća i stanova u državnom vlasništvu na području posebne državne skrbi za Općinu Plitvička Jezera u 2018. godini (“Županijski glasnik” Ličko- senjske županije 10/2018)

 

Predviđena novčana sredstva sukladno odredbi 1. stavka 1 točka 1. I. Izmjena i dopuna Program utroška sredstava od prodaje obiteljskih kuća i stanova u državnom vlasništvo na području posebne državne skrbi za Općinu Plitvička Jezera u 2018. godini (“Županijski glasnik” Ličko- senjske županije 10/2018) iznose 900.000,00 kuna, a ovisit će o realizaciji proračuna.

 

Članak 5.

Rokovi za prijavu na javni poziv počinju teći s danom objave i poziv je trajno otvoren do konačne potrošnje sredstava predviđenih I. Izmjenom i dopunom Programa utroška sredstava od prodaje obiteljskih kuća i stanova u državnom vlasništvo na području posebne državne skrbi za Općinu Plitvička Jezera u 2018. godini (“Županijski glasnik” Ličko- senjske županije 10/2018) ili do kraja kalendarske godine.

 

Općina sufinancira obnovu zgrada suvlasnicima koji su se preko predstavnika suvlasnika ili upravitelja zgrada prijavili na Javni poziv koji će se objaviti na službenoj stranici Općine Plitvička Jezera i prijave se razmatraju po redoslijedu zaprimanja.

 

Članak 6.

Svaku prijavu vrednuje Povjerenstvo za utvrđivanje prioriteta u sufinanciranju obnove stambenih zgrada (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo).

Članak 7.

Povjerenstvo, istovremeno zaprimljene prijave, prije svega razmatra prijavu po sljedećim kriterijima:

 

 1. Stupanj oštećenosti stambene zgrade i hitnost obnove
 2. Opravdanost predloženog troškovnika
 3. Postotak i način vlastitog sufinanciranja
 4. Broj stambenih jedinica

 

Članak 8.

 

Zgrada čiji su suvlasnici spremni odmah izdvojiti 50% svojih sredstava i čiji troškovnik povjerenstvo smatra opravdanim, može uz valjanu dokumentaciju potpisati ugovor i odmah početi s obnovom.

U svim ostalim slučajevima, povjerenstvo može odrediti redoslijed obnove ovisno o redoslijedu prijave, stanju proračuna i kriterijima iz članka 7. ovog Javnog poziva.

 

Zainteresirane strane imaju pravo tražiti pismeno očitovanje o redoslijedu financiranja obnove.

 

Zainteresirane strane iz prethodnog stavaka ovog članka su upravitelji stambenih zgrada i predstavnici suvlasnika koji su se prijavili na ovaj Javni poziv.

 

Članak 9.

Ukoliko 30 dana od otvaranja javnog poziva Povjerenstvo utvrdi da nema dovoljno prijava,

Povjerenstvo će predložiti načelniku da krene u obnovu i drugih prioriteta zgrada koje su se

prijavile ne obnovu.

 

Članak 10.

Za pravovaljanu prijavu suvlasnici su dužni dostaviti:

 1. Popunjen obrazac prijave
 2. Dostaviti ovjereni troškovnik investicije (koji su dužni sami tražiti od izvođača)
 3. Izjava o načinu sufinanciranja vlastitog udjela
 4. Fotodokumentacija postojećeg stanja

 

Članak 11.

Nakon odobrenja prijave, suvlasnici će potpisati ugovor s izvođačima i s Općinom u
kojem će se definirati cijena investicije, način i rokovi izvođenja radova i isplate te sva ostala
prava i obveze.

Članak 12.

Ovaj Javni poziv stupa na snagu danom donošenja.

 

KLASA: 370-01/18-01/06

URBROJ: 2125/11-01/01-18-01

Korenica, 13.7.2018.

 

OPĆINSKI NAČELNIK

ANTE KOVAČ

 

Prijave se dostavljaju ili poštom ili osobno na: Općina Plitvička Jezera, Trg sv. Jurja 6, Korenica s naznakom “Javni poziv za obnovu zgrada- NE OTVARAJ.

Za sva pitanja obratite se Uredu načelnika radnim danom od 7 do 15 h (mail: ured-nacelnika@plitvicka-jezera.hr).

obrazac prijave i izjava

Općini 260.000 kn za uređenje okoliša KIC-a u Korenici

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i načelnik Općine Plitvička Jezera Ante Kovač potpisali su prošli mjesec ugovor o sufinanciranju u iznosu od 260.000 kn za nastavak gradnje KIC-a. Ta sredstva će biti usmjerena na konačni dovršetak vanjskih radova fasade i uređenja okoliša te će se radovi konačno moći preseliti u unutrašnjost građevine. To su nažalost prva sredstva, od 15 milijuna kuna vrijedne investicije, koja nisu direktno iz proračuna Općine, ali se nadamo vrlo skorom okončanju projekta.

Proslava Dana Općine Plitvička Jezera

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na svečanost obilježavanja Dana Općine Plitvička Jezera u ponedjeljak 23.travnja 2018. godine s početkom u 10.30 sati.

 

Program obilježavanja:

(za uzvanike)

10.30   Polaganje vijenca ispred spomenika sv. Jurja

11.00   Svečana sjednica Općinskog Vijeća u Učeničkom domu u Korenici

12.00   Domjenak

(za građanstvo)

17.00   Sv. Misa povodom zaštitnika župe sv. Jurja u mjesnoj crkvi u Korenici

18.00   Proslava u prostoru iza crkve uz  piće, zakusku i glazbu

 

OPĆINSKO VIJEĆE:                                                                                                             OPĆINSKI NAČELNIK:

     Ante Bionda                                                                                                                                     Ante Kovač

 

Molimo Vas da svoj dolazak potvrdite najkasnije do petka, 20.travnja 2018. godine, na

e-mail: ured-nacelnika@plitvicka-jezera.hr ili na tel.broj:053/776-018.

Pozivnica – Dan Općine Plitvička Jezera

Izgradnja vodovoda u naselju Rastovača

Ovog tjedna  krenuli su radovi na izgradnji novog vodovoda u naselju Rastovača duljine 2.7 km što uključuje i kućne priključke. Vrijednost radova iznosi 1.3 milijuna kuna, a završetak se planira najkasnije do 15.lipnja. Sredstva za realizaciju ovog projekta osigurana su Ugovorom o sufinanciranju između Hrvatskih voda s udjelom od 80% od ukupnog iznosa projekta i Općine Plitvička Jezera koja snosi 20% troškova izgradnje.

Odvoz krupnog (glomaznog) otpada

 

Poštovani stanovnici Općine Plitvička jezera,

obavještavamo Vas da Komunalac d.o.o. prema slijedećem rasporedu vrši odvoz krupnog (glomaznog) otpada:

 

PONEDJELJAK, 09.04.2018.

KORANA, SMOLJANAC, POLJANAK, SELO PLITVICE i SERTIĆ POLJANA

UTORAK, 10.04.2018.

ARAPOV DOL, LIČKO PETROVO SELO, REŠETAR, VAGANAC, ZAKLOPAČA i ŽELJAVA

SRIJEDA, 11.04.2018.

BJELOPOLJE, TUK BJELOPOLJSKI, ORAVAC, GRADINA KORENIČKA i KORENICA

ČETVRTAK, 12.04.2018.

ČUIĆ KRČEVINA, JEZERCE, KAPELA KORENIČKA, MUKINJE, PRIJEBOJ i RASTOVAČA

PETAK, 13.04.2018.

DRAKULIĆ RIJEKA, KOMPOLJE KORENIČKO, MIHALJEVAC, RUDANOVAC, ŠEGANOVAC, VRELO KORENIČKO i VRANOVAČA 

ŠTO JE TO KRUPNI (GLOMAZNI) OTPADA i koji se otpad može odložiti?

 

 1. Kupaonska oprema: kada, tuš kada, sauna, kada za djecu, kupaonski ormar i police, zavjesa ili pregrada za tuš ili kadu, nosač zavjese, umivaonik, toalet i bide, slavina za vodu, nosač tuša, crijevo za tuš, stalak za ručnike, ogledalo.
 2. Stvari za djecu: dječji krevet, stolica i hodalica, veće igračke, dječja kolica, auto sjedalica za dijete.
 3. Podne obloge: tepih, laminat, linoleum, parket, krzno i sl.
 4. Namještaj: ormar, komoda, ladičar, vitrina, noćni ormarić, polica (ugradbena, zidna i sl.), stol (radni, kuhinjski, blagovaonski i sl.), stolac, klupa, barska stolica, zidni ili stolni sat većih dimenzija, stalak (stolni ili zidni), fotelja, naslonjač, krevet, tabure, madrac, nadmadrac, podnica kreveta, okvir za sliku većih dimenzija, prozorske zaštitne rešetke i grilje, sobne pregrade.
 5. Kuhinjska oprema: kuhinjski elementi (ugradbeni, samostojeći i sl.), sudoper, radna površina, šank.
 6. Vrtna oprema: ograda i vrata, vrtni namještaj, vrtni alat, strojevi za vrt (kosilica i sl.), sjenica za vrt – rastavljena na dijelove i dimenzija pogodnih za prijevoz, drvo – izrezano na dimenzije pogodne za prijevoz, posude za cvijeće i sl., vrtni ukrasi većih dimenzija, vrtna klupa, crijevo za vodu, oprema za razvođenje vode, posude za zalijevanje bilja, ljuljačka, suncobran i stalak za suncobran, sklopivi bazen, roštilj.
 7. Ostali glomazni otpad: rolete, žaluzine, tende, ljestve i samostojeće stepenice, zavjese i nosači zavjesa, vrata (sobna, ulazna i sl.), staklo (okno), prozor, prozorski okvir, invalidska kolica, dekorativni predmeti većih dimenzija, oprema za kućne ljubimce većih dimenzija (akvarij, žičani kavez i sl.), sprave za vježbanje i veća oprema za sport i rekreaciju (bicikl, daska za jedrenje, kajak, kanu, pedalina i sl.), radijator, kante i posude većih dimenzija, tapete, daska za glačanje, okvir za sušenje rublja.

Mole se građani da ne odlažu slijedeći otpada: biljni otpad, građevinski otpad, opasni otpad, električni i elektronički otpad, otpadne gume, otpadna vozila, otpadne baterije i akumulatori, azbestne ploče, gutanit ploče, kamenu vunu i sl.

Uskrsni sajam u Korenici

Dana 31. ožujka 2018.g. održan je Uskrsni sajam ispred hotela Macole u Korenici. Građani su uživali u besplatnim prigodnim obrocima, a u ponudi su bili  i suveniri kao i razne vrste meda. U zgradi Narodne knjižnice najmlađi su naučili svoje prve šahovske poteze, dok je pod krovom garaža kod Komunalca svoje mjesto pronašla mala izložba domaćih životinja.

U galeriji možete vidjeti nekoliko fotografija današnjeg dana.

Uskrs u Općini Plitvička Jezera

Općina Plitvička Jezera i Turistička zajednica Općine Plitvička Jezera pozivaju Vas na sudjelovanje u prigodnom programu za nadolazeći blagdan Uskrsa.

31.3.2018.  (SUBOTA)

07:30         1. MEMORIJALNA UTRKA „JOSIP JOVIĆ“- START: GRABOVAC, CAFFE BAR ATG,

DULJINA UTRKE: 14 KM, STARTNINA: GRATIS, ORGANIZATOR: ATLETSKI KLUB                PLITVICE

09:00          USKRSNI SAJAM ISPRED NARODNE KNJIŽNICE U KORENICI:

–   IZLOŽBA I PRODAJA DOMAĆIH PROIZVODA I SUVENIRA ( OPG FURLAN, OPG                 ZORICA ĐERIĆ, UDRUGA ŽENA „NIT“, UDRUGA GRAĐANA „TARA“, OBRT ZA                  IZRADU SUVENIRA „JAVOR“)

–  IZLOŽBA MALIH ŽIVOTINJA – UDRUGA UZGAJIVAČA MALIH ŽIVOTINJA „ZRINSKI“                      IZ SLUNJA

–   USKRSNA RADIONICA ZA DJECU – NARODNA KNJIŽNICA KORENICA

–  GASTRO PONUDA – JAJA, RIBA, VINO

11:00         SVEČANA KOMEMORACIJA NA PLITVIČKIM JEZERIMA KOD SPOMEN OBILJEŽJA        JOSIPU JOVIĆU

 

Radujemo se vašem dolasku!

 

Čestit i blagoslovljen Uskrs žele Vam Općina Plitvička Jezera i TZO Plitvička Jezera.

 

Odluka o financiranju programa i projekata udruga za 2018.g.

Na temelju članka 54. Statuta Općine Plitvička Jezera (“Županijski glasnik” Ličko-senjske županije 03/18), članka 29. stavka 6. Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge („Narodne novine“ br. 26/15) i čl. 21. Pravilnika o sufinanciranju  udruga  građana  koje  djeluju  na  području  Općine  Plitvička Jezera („Županijski glasnik Ličko- senjske županije“ broj 31/17),  Općinski načelnik Općine Plitvička Jezera donosi

ODLUKU

O FINANCIRANJU PROGRAMA I PROJEKATA  UDRUGA U OPĆINI PLITVIČKA JEZERA ZA 2018. GODINU

 

Članak 1.

Ovom Odlukom utvrđuje se broj udruga i odobreni iznos sredstava za financiranje programa ili projekta udrugama koje su podnijele prijavu na Javni poziv za financiranje programa, projekata i manifestacija od interesa za opće dobro koje provode udruge i druge neprofitne organizacije na području Općine Plitvička Jezera za 2018. godinu.

Članak 2.

Na temelju prijedloga Povjerenstva za ocjenjivanje prijavljenih programa/projekata pristiglih na Javni poziv za financiranje programa, projekata i manifestacija od interesa za opće dobro koje provode udruge i druge neprofitne organizacije na području Općine Plitvička Jezera za 2018. godinu Općinski načelnik utvrđuje odobreni iznos sredstava za sljedeće udruge:

 

BRANITELJSKE UDRUGE, UDRUGE INVALIDA I SL.:

 

 1. UDRUGA SLIJEPIH LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE                                                6.000,00
 2. DRUŠTVO MULTIPLE SKLEROZE LSŽ                                                                    2.000,00
 3. HVIDR-a PLITVIČKA JEZERA                                                                                  18.000,00
 4. UDRUGA BRANITELJA JU NP-a PL.JEZERA                                                       18.000,00
 5. UBDR PLITVIČKA JEZERA                                                                                        35.000,00

UDRUGE U KULTURI:

 

 1. HKUD KORENICA                                                                                                        60.000,00
 2. UDRUGA ŽENA NIT KORENICA                                                                               12.000,00
 3. UDRUGA GRAĐANA TARA P.SELO                                                                         10.000,00
 4. SKD PROSVJETA KORENICA                                                                                     10.000,00
 5. MALA SCENA PLITVIČKA KORENICA                                                                     25.000,00
 6. ASTRONOMSKO DRUŠTVO KORENICA                                                                  17.000,00

 

UDRUGE U SPORTU:

 

 1. ŠAHOVSKI KLUB KORENICA                                                                                        6.000,00
 2. AIRSOFT KLUB LIKA KORENICA                                                                              12. 000,00
 3. KUGLAČKI KLUB PLITVICE                                                                                        55.000,00
 4. ATLETSKI KLUB PLITVICE                                                                                          15.000,00
 5. ŽKK PLITVICE                                                                                                                  23.000,00
 6. NK LIKA 95 KORENICA                                                                                                 75.000,00
 7. ŠRD SV.JURAJ KORENICA                                                                                             5.000,00
 8. TAE KWON DO PLITVICE KORENICA                                                                     40.000,00
 9. NK PLITVICE                                                                                                                    50.000,00
 10. PLANINARSKO DRUŠTVO MRSINJ KORENICA                                                    10.000,00

 

GOSPODARSKE MANIFESTACIJE:

 

 1. PČELARSKA UDRUGA SLAP KORENICA                                                                   8.000,00
 2. UDRUGA POKRETAČ                                                                                                       8.000,00

NAPOMENA: Atletski klub Maraton 2000 Karlovac financirat će se iz stavke Manifestacije.

Članak 3.

Protiv ove Odluke Udruge imaju pravo prigovora u roku od 8 dana od dana donošenja ove Odluke.

Prigovor se podnosi Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Plitvička Jezera.

Prigovor ne odgađa izvršenje odluke.

 

Članak 4.

Za provedbu ove Odluke zadužuje se Jedinstveni upravni odjel Općine Plitvička Jezera.

Općina Plitvička Jezera će na temelju ove Odluke zaključiti sa navedenim udrugama Ugovor o financiranju programa ili projekata, radi uređenja međusobnih prava, obveza i odgovornosti za provođenje programa u 2018. godini.

 

Članak 5.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se na službenim stranicama Općine Plitvička Jezera.

 

 

OPĆINSKI NAČELNIK

Ante Kovač, v.r.

 • Odluka o financiranju programa i projekata udruga u Općini Plitvička Jezera u 2018. godinu (28.03.2018.)
 • Individualno savjetovanje Podmjera 6.2. „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“

  Individualno savjetovanje za Podmjeru 6.2. „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“ održat će se u ponedjeljak 12. ožujka s početkom u 13 h do najkasnije 18 h u Općinskoj vijećnici Općine Plitvička Jezera.

  Potpora se dodjeljuje za tip operacije 6.2.1. Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti, za novu nepoljoprivrednu djelatnost koja nije započeta do vremena podnošenja zahtjeva za potporu i iznosi 50.000 eura po korisniku. Isplata se vrši u dvije rate u razdoblju od najviše 3 godine tako da se 50% ukupno odobrene javne potpore isplaćuje nakon odluke o dodjeli potpore, a druga polovina nakon provedenih aktivnosti prikazanih u poslovnom planu.

  Korisnici su poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava (najmanje godinu dana prije podnošenja zahtjeva) te fizičke osobe u svojstvu nositelja ili člana obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva koji pokreću novu nepoljoprivrednu djelatnost u ruralnim područjima. Poljoprivredno gospodarstvo u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu mora imati ekonomsku veličinu poljoprivrednog gospodarstva od najmanje 1.000 eura.