Oznaka: Općina Plitvička Jezera

Izrada Strateškog razvojnog programa Općine Plitvička Jezera 2018.-2022.

Dana 13.11.2018. godine u Općinskoj vijećnici Općine Plitvička Jezera  održat će se radionica na temu „Izrada Strateškog razvojnog programa Općine Plitvička Jezera od 2018.-2022.godine“.

Pozivamo sve zainteresirane subjekte da se uključe u strateško planiranje, a sve u cilju što bolje i kvalitetnije izrade Strateškog razvojnog programa Općine Plitvička Jezera od 2018.-2022.godine.

Raspored održavanja radionica:

14h – gospodarstvo i turizam

16h – komunalne djelatnosti i zaštita okoliša

18h – društvene djelatnosti

HEP: Obavijest o planiranom prekidu

Obavještavamo Vas da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže bez opskrbe električnom energijom biti slijedeća naselja: Korenica, Vranovača, Ponor Korenički, Gradina Korenička, Šeganovac, Kompolje Koreničko, Mihaljevac, Kalebovac, Oravac, Jasikovac, Tuk Bjelopoljski, Vrpile i Krbavica.

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana u vremenu
 19.10.2018.        08:00 do 10:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419

 

S poštovanjem,

HEP-Operator distribucijskog sustava d.o.o.

 

 

Transparentnost rada Općine u porastu

U najnovijem newsletteru Instituta za javne financije objavljena je analiza proračunske transparentnosti hrvatskih županija, gradova i općina. Analiza se bavi količinom objavljenih proračunskih te jednostavnošću pronalaženja tih dokumenata na službenim stranicama jedinice lokalne samouprave.

Općina Plitvička Jezera je po toj analizi i tim kriterijima dobila ocjenu tri za 2018. godinu. Ova ocjena je napredak s obzirom na protekle godine. Prije dvije godine Općina Plitvička Jezera dobila je ocjenu 1, a 2017. ocjenu 2.

Općina Plitvička Jezera započela je s promjenama vizualnog i sadržajnog identiteta službene web stranice Općine, kao i pripremama Proračunskog vodiča puno prije ovih rezultata kako bi i iduće godine zabilježila stopu rasta transparentnosti.

Najbolju ocjenu u Ličko-senjskoj županiji dobila je Općina Udbina (5), slijedi ju Općina Lovinac (4),Gradovi Gospić i Otočac i Općina Brinje (3). Ocjenu dva dobio je Grad Senj, dok su jedan dobile Općine Donji Lapac i Karlobag. Prosjek svih općina u Republici Hrvatskoj je 3,3.

Institut napominje kako jedinice lokalne samouprave objavljuju sve više dokumenata, te se iz godine u godinu vide pomaci na bolje.

Luka Požega viceprvak i prvak svijeta

U ponedjeljak 14. svibnja i u utorak 15. svbnja u rumunjskom Cluju održao  se 11. Svjetski kup u kuglanju za juniore do 18 godina. Svaka reprezentacija je imala pravo na samo jednog predstavnika, a za Hrvatsku je nastupio igrač KK Plitvice – Luka Požega.

U pojedinačnoj konkurenciji je Luka osvojio srebrno odličje s odličnih 613 srušenih čunjeva dok je dan prije osvojio naslov svjetskog prvaka u mješovitim parovima s Tamarom Sinković gdje je srušio 625 čunjeva što je ujedno i najbolji rezultat na cijelom prvenstvu.

Nakon lanjskog naslova svjetskog prvaka u tandemu s Mihaelom Grivičićem, Luka je već s 18 godina osvojio tri svjetske medalje.

Uskrs u Općini Plitvička Jezera

Općina Plitvička Jezera i Turistička zajednica Općine Plitvička Jezera pozivaju Vas na sudjelovanje u prigodnom programu za nadolazeći blagdan Uskrsa.

31.3.2018.  (SUBOTA)

07:30         1. MEMORIJALNA UTRKA „JOSIP JOVIĆ“- START: GRABOVAC, CAFFE BAR ATG,

DULJINA UTRKE: 14 KM, STARTNINA: GRATIS, ORGANIZATOR: ATLETSKI KLUB                PLITVICE

09:00          USKRSNI SAJAM ISPRED NARODNE KNJIŽNICE U KORENICI:

–   IZLOŽBA I PRODAJA DOMAĆIH PROIZVODA I SUVENIRA ( OPG FURLAN, OPG                 ZORICA ĐERIĆ, UDRUGA ŽENA „NIT“, UDRUGA GRAĐANA „TARA“, OBRT ZA                  IZRADU SUVENIRA „JAVOR“)

–  IZLOŽBA MALIH ŽIVOTINJA – UDRUGA UZGAJIVAČA MALIH ŽIVOTINJA „ZRINSKI“                      IZ SLUNJA

–   USKRSNA RADIONICA ZA DJECU – NARODNA KNJIŽNICA KORENICA

–  GASTRO PONUDA – JAJA, RIBA, VINO

11:00         SVEČANA KOMEMORACIJA NA PLITVIČKIM JEZERIMA KOD SPOMEN OBILJEŽJA        JOSIPU JOVIĆU

 

Radujemo se vašem dolasku!

 

Čestit i blagoslovljen Uskrs žele Vam Općina Plitvička Jezera i TZO Plitvička Jezera.

 

Individualno savjetovanje Podmjera 6.2. „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“

Individualno savjetovanje za Podmjeru 6.2. „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“ održat će se u ponedjeljak 12. ožujka s početkom u 13 h do najkasnije 18 h u Općinskoj vijećnici Općine Plitvička Jezera.

Potpora se dodjeljuje za tip operacije 6.2.1. Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti, za novu nepoljoprivrednu djelatnost koja nije započeta do vremena podnošenja zahtjeva za potporu i iznosi 50.000 eura po korisniku. Isplata se vrši u dvije rate u razdoblju od najviše 3 godine tako da se 50% ukupno odobrene javne potpore isplaćuje nakon odluke o dodjeli potpore, a druga polovina nakon provedenih aktivnosti prikazanih u poslovnom planu.

Korisnici su poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava (najmanje godinu dana prije podnošenja zahtjeva) te fizičke osobe u svojstvu nositelja ili člana obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva koji pokreću novu nepoljoprivrednu djelatnost u ruralnim područjima. Poljoprivredno gospodarstvo u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu mora imati ekonomsku veličinu poljoprivrednog gospodarstva od najmanje 1.000 eura.

 

 

Sretan Vam Dan žena!

Općina Plitvička Jezera želi svim svojim građankama, ali i  ženama diljem svijeta, sretan Međunarodni dan žena! 

Na današnji dan 8. ožujka  slave se ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola. Prvi protest zbog niskih plaća i loših radnih uvjeta održan je 8. ožujka 1857. u New Yorku. Prosvjedi za bolje uvjete, veća prava i slobode žena nastavili su se i idućih godina. Prvi Dan žena je obilježen 8. ožujka 1909. u SAD-u deklaracijom koju je donijela Socijalistička partija Amerike. Njemačka socijalistica Clara Zetkin predložila je, a Prva međunarodna konferencija žena i usvojila prijedlog o Međunarodnom danu žena 1910. godine u Kopenhagenu. Između ostalih važnih povijesnih događaja, njime se obilježava i požar u tvornici Triangle Shirtwaist u New Yorku 1911. godine kada je poginulo preko 140 žena. Te godine milijuni su obilježili prvi Međunarodni dan žena, a u nekoliko država današnji dan slavi se kao blagdan ili čak državni praznik.

HEP objavio natječaj za donacije

Hrvatska elektroprivreda objavila je Natječaj za dodjelu donacija za sufinanciranje projekata i programa organizacija civilnog društva i ustanova u 2018. godini u područjima: mladi, umjetnost i kulturna baština, okoliš, znanost i društvo te humanitarno djelovanje. 

Natječaj “Svjetlo na zajedničkom putu” je otvoren od 1. do 30. ožujka 2018. godine.

Uvjeti natječaja, obrazac prijavnice s uputom za ispunjavanje i ostala natječajna dokumentacija nalaze se na web stranici Natječaj za donacije 2018.

Mir Božiji! Hristos se rodi!

U ime djelatnika Jedinstvenog upravnog odjela, vijećnika Općinskog vijeća te Načelnika i zamjenika načelnika svim ljudima pravoslavne vjeroispovijesti želimo sretnu Badnju večer i čestit Božić uz pozdrav Mir Božiji! Hristos se rodi!

Na linku ispod možete besplatno skinuti e-kalendar za desktope vaših Windows računala s motivima naše Općine. Gift code je “I Love Plitvice Lakes”

Link za e-kalendar: www.epixeditions.com/01/pages/index.php?id=plitvice2rjug

Korenički mališani ušli u Novu godinu točno u podne

U nedjelju 31. prosinca poslije mise, najmlađe stanovnike Općine Plitvička Jezera veselom predstavom u Novu godinu uveo je klaun Martin, kreativni animator iz Karlovca. Izmamio je osmijeh i djeci i njihovim roditeljima i sve pristune oraspoložio na najluđi dan u godini.