Oznaka: otpad

Odvoz krupnog (glomaznog) otpada

 

Poštovani stanovnici Općine Plitvička jezera,

obavještavamo Vas da Komunalac d.o.o. prema slijedećem rasporedu vrši odvoz krupnog (glomaznog) otpada:

 

PONEDJELJAK, 09.04.2018.

KORANA, SMOLJANAC, POLJANAK, SELO PLITVICE i SERTIĆ POLJANA

UTORAK, 10.04.2018.

ARAPOV DOL, LIČKO PETROVO SELO, REŠETAR, VAGANAC, ZAKLOPAČA i ŽELJAVA

SRIJEDA, 11.04.2018.

BJELOPOLJE, TUK BJELOPOLJSKI, ORAVAC, GRADINA KORENIČKA i KORENICA

ČETVRTAK, 12.04.2018.

ČUIĆ KRČEVINA, JEZERCE, KAPELA KORENIČKA, MUKINJE, PRIJEBOJ i RASTOVAČA

PETAK, 13.04.2018.

DRAKULIĆ RIJEKA, KOMPOLJE KORENIČKO, MIHALJEVAC, RUDANOVAC, ŠEGANOVAC, VRELO KORENIČKO i VRANOVAČA 

ŠTO JE TO KRUPNI (GLOMAZNI) OTPADA i koji se otpad može odložiti?

 

  1. Kupaonska oprema: kada, tuš kada, sauna, kada za djecu, kupaonski ormar i police, zavjesa ili pregrada za tuš ili kadu, nosač zavjese, umivaonik, toalet i bide, slavina za vodu, nosač tuša, crijevo za tuš, stalak za ručnike, ogledalo.
  2. Stvari za djecu: dječji krevet, stolica i hodalica, veće igračke, dječja kolica, auto sjedalica za dijete.
  3. Podne obloge: tepih, laminat, linoleum, parket, krzno i sl.
  4. Namještaj: ormar, komoda, ladičar, vitrina, noćni ormarić, polica (ugradbena, zidna i sl.), stol (radni, kuhinjski, blagovaonski i sl.), stolac, klupa, barska stolica, zidni ili stolni sat većih dimenzija, stalak (stolni ili zidni), fotelja, naslonjač, krevet, tabure, madrac, nadmadrac, podnica kreveta, okvir za sliku većih dimenzija, prozorske zaštitne rešetke i grilje, sobne pregrade.
  5. Kuhinjska oprema: kuhinjski elementi (ugradbeni, samostojeći i sl.), sudoper, radna površina, šank.
  6. Vrtna oprema: ograda i vrata, vrtni namještaj, vrtni alat, strojevi za vrt (kosilica i sl.), sjenica za vrt – rastavljena na dijelove i dimenzija pogodnih za prijevoz, drvo – izrezano na dimenzije pogodne za prijevoz, posude za cvijeće i sl., vrtni ukrasi većih dimenzija, vrtna klupa, crijevo za vodu, oprema za razvođenje vode, posude za zalijevanje bilja, ljuljačka, suncobran i stalak za suncobran, sklopivi bazen, roštilj.
  7. Ostali glomazni otpad: rolete, žaluzine, tende, ljestve i samostojeće stepenice, zavjese i nosači zavjesa, vrata (sobna, ulazna i sl.), staklo (okno), prozor, prozorski okvir, invalidska kolica, dekorativni predmeti većih dimenzija, oprema za kućne ljubimce većih dimenzija (akvarij, žičani kavez i sl.), sprave za vježbanje i veća oprema za sport i rekreaciju (bicikl, daska za jedrenje, kajak, kanu, pedalina i sl.), radijator, kante i posude većih dimenzija, tapete, daska za glačanje, okvir za sušenje rublja.

Mole se građani da ne odlažu slijedeći otpada: biljni otpad, građevinski otpad, opasni otpad, električni i elektronički otpad, otpadne gume, otpadna vozila, otpadne baterije i akumulatori, azbestne ploče, gutanit ploče, kamenu vunu i sl.