Spomenik poginulim herojima 72. bojne vojne policije u Splitu

U Splitu je jučer povodom 25. godišnjice 72. bojne vojne policije otkriveno spomen – obilježje na kružnom toku ispred vojne baze Lora za 12 poginulih pripadnika 72. bojne vojne policije te za sve poginule branitelje. Na samom svečanom otkrivanju bila su prisutna brojna izaslanstva.
Predsjednik Udruge branitelja veterana 72. bojne vojne policije Zlatko Čipčić izjavio je kako osjeća poseban ponos kad vidi prijatelje i suborce iz svih krajeva Hrvatske, od Iloka do Dubrovnika, te je podsjetio da je njihovu elitnu postrojbu kroz Domovinski rat krasila odanost domovini, junaštvo i spremnost za boj.
Spomenik vojnim policajcima projektirali su Mirko Budimir i Ljubica Kujundžić Mišević, visok je tri metra, a na temeljni kamen postavljena su tri monolitna stupa koja zajedno čine slovo H.
Predsjednik Udruge branitelja veterana 72. bojne vojne policije Zlatko Čipčić također je rekao da slovo H predstavlja Hrvatsku, heroje i hrabrost, koja je vodila naše momke koji su dali svoje živote za slobodu domovine.
Spomenik je otkrio natporučnik Damir Mijić, ratni zapovjednik Antiterorističkog voda 72. bojne vojne policije.

Na svečanom otkrivanju spomenika bio je prisutan i načelnik Općine Plitvička Jezera Boris Luketić sa suradnicima.