Upute za rad tržnice

Sukladno Odluci o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 (Narodne novine 43/2020. godine), Stožer civilne zaštite Općine Plitvička Jezera daje sljedeće

 

U P U T E

za rad tržnice na otvorenom u ograđenom prostoru

 

 

  1. Tržnica na otvorenom u ograđenom prostoru Trga sv. Jurja u Korenici organizirati će se subotom u vremenu od 06.00 do 13.00 sati.

 

  1. Odobrava se prodaja na malo voća, povrća, cvijeća i sadnica iz vozila u ograđenim prostorima („princip zelene tržnice”) i na klupama u ograđenom prostoru na otvorenom, uz pridržavanje stroge mjere socijalnog distanciranja, gdje se pod ograđenim prostorom smatra površina na otvorenom, koja je ograđena i ima kontrolirani ulaz i izlaz kupaca i vozila.

 

  1. Prodajna mjesta iz točke II. mogu biti gospodarska ili osobna vozila ili klupe, između kojih se moraju uspostaviti sigurnosne mjere razmaka i to najmanje 3 metra između vozila ili klupa koja su prodajna mjesta.

 

  1. Prodaja proizvoda iz točke II. mora se organizirati na način da se unaprijed pripreme pakiranja kako bi se kupci što kraće zadržavali na prodajnom mjestu.

 

  1. Prodavači su u obvezi nositi maske i zaštitne rukavice sukladno Općim mjerama i uputama koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo, te organizirati rad tako da bude osigurana što veća međusobna udaljenost radnika i kupaca uz poštivanje stroge mjere socijalnog distanciranja.

 

  1. Komunalac d.o.o., kao pravna osoba koja upravlja tržnicom na malo, obvezan je, pored mjera i uputa koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo, dodatno osigurati i ulaz i izlaz ograničenog broja kupaca kako bi se smanjio fizički kontakt i održao propisani razmak od 3 metara između prodavača međusobno te prodavača i kupca. Propisani razmak od 3 metra mora se održavati i između kupaca koji se nalaze u prostoru tržnice.

 

  1. Prodavač koji se ne bude pridržavao sigurnosnih mjera propisanih ovim Uputama bit će udaljen sa tržnice.

 

 

Načelnik stožera

Franjo Anđić

  • Upute za rad tržnice (23.04.2020.)